1st step marinate daging.
Cuci bersih. Tos.
Perap ngn sos black pepper(sy guna cap puteri)
Olive oil 2-3 sd. Dan lada hitam.
Gaul2 rata. wrap ngn plastik. Simpan dlm peti ais.
Jom buat coleslaw dan kuahnya dulu.
Tak payah garing-garing. Biarkan basah-basah dan juicy
Ni utk coleslaw
Kobis bulat
Bwg bsr
carrot
Mayonis
Susu
Gaul rata. Balut plastik dan simpan dlm peti
Tadaaa ... Siap dah coleslaw
Bahan2 kuah black pepper mushroom
Butter 2sdb
Bwg putih( org pki bwg merah.tp sy suka bwg putih)
Tpg gandum 2sdb
Kicap 1sdb
Mushroom tin / fresh
Susu fullkrimm/fresh atau cream
Lada hitam
Half kiub pati ayam
Sedikit garam
Cair butter.msk bwg dadu.
Bwg dh perang2. Msk tepung. Kacau jap
Masukkan air 2 cwn. Black pepper
Msk mushroom dan kicap
Masuk 1/2 cwn susu. Kacau rata.
Masuk kiub pati ayam dan garam
Dh mendidih. Rasa. Alter la apa yg x cukup. Klo x pekat blh tmbh tepung.tp bncuh dulu ngn air.
Dh kena ngn tekak, siappp!
** Share dari FB je.. Sumber Resepi : Honey Azlan. Thanks, minta halal share kat Blog ni yer... (share kat FB nanti entah mana ntah.. jenuh pula nak kena scroll.. Share kat blog senang sikit nak cari ^_^)
No comments:
Post a Comment