Wednesday, May 1, 2013

Sesi Ta'aruf ^_~

Ini entry melekat yer .... new entry kt bawah okay.. tq  ^_^

Tetiba terfikir nak buat sesi bertaaruf atau suai kenal dengan blogger-blogger semua.. Walaupun hanya alam maya ni sahaja yang menemukan kita.. tapi hubungan ini begitu bermakna buat liya. Dulu ingat lagi, masa zaman kanak-kanak liya ada satu buku .. buku tu pula akan di bagi kat kawan2 untuk tulis perihal mereka.. contohnya warna kegemaran, makanan/minuman kegemaran, adik beradik dan banyak lagi.. siap letak gambar lagi hehe.. Ada sesiapa ingat tak?? or pernah ada sebelum nie... memang best...!!   entah mana entah buku tu liya letak entah-entah dah hilang atau terbuang... :-(


Oklah .. Kita mulakan dengan tuan tanah dulu yer...  Hehe

Macam semua orang dah tahu. Panggil je " Liya " .. Liya asal orang Teluk Intan, Perak. Umur dah 30++ ..  Berkahwin dengan orang Klang, Selangor. Mempunyai seorang Puteri siapa lagi dah tentu ramai yang tahu nie.. "Qaseh Nurhani Qalesya" tahun ni nak masuk 4 tahun.. Liya bukan surirumah sepenuh masa... Menetap di Klang dan sekarang ni dalam proses berpindah ke Subang Bestari .. ^_~

Itulah serba sedikit tentang perihal tuan tanah blog  nie.. Hehe
Jemput sesiapa yang sudi tinggalkan komen tentang diri kalian dan sudilah kiranya follow blog  nie.. Tak ada paksaan ye .. tak kenal maka bertaaruflah hehe...




Semoga persahabatan ini akan kekal hingga ke jannah.. ^_~


Oppsss terlupa lak.. mesti ramai yang ada FB kan.. Kalau sudi kiranya Add Facebook Liya Qalesya   or Instagram ke Liya Hanif .. Sekarang semuanya di hujung jari hehehe ...

58 comments:

  1. Saya asal johor. Skrg stay bangi.
    Dah kawin tp blm berzuriat lg.
    Umur masuk 35 thn ni..terus sedar dh tuee..
    Surirumah & part time online biz.

    Terkenang sesi ta'aruf zaman kat asrama la pulak! :)

    ReplyDelete
  2. saya ada dok kat klang....
    raya nnt boleh la datang :)

    ReplyDelete
  3. Sama cam Liya.. pernah gak ade buku biodata kawan2 tuh.. tapi tak tahu mana hilangnya.. huhuhu..

    tentang diri zura plak..
    Seorang mama pada 2 puteri,
    seorang isteri dan seorang pekerja.
    umur tahun nih 30tahun.. tapi jiwa tetap muda remaja..keh keh keh..

    zura asal dari terengganu, hubby zura pon orang terengganu.. namun, anak2 semua jadik orang selangor.. menetap di Shah Alam, keje kat PJ.

    seorang yang riang ria, tegas dan penyayang..muahahaha..

    okeh tuh jer nak promote diri sendirik.. hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekat le kita yerk... Nnti boleh le kita jumpa :-)

      Delete
  4. Replies
    1. Elehhhhh org tu... jumpa kite kt care4 tapi takut nk tego kita..hehe

      Delete
  5. saya pun umur dah banyak 30++ gak...anak kita sebaya...tapi saya dh jd suri rumahtangga setelah mia lahir...saya asal perak...dah hampir 13 tahun menetap di selangor..baru 3 tahun ddk di Klang....dulu ddk di subang 2,..dekat jer dgn subang bestari...

    ReplyDelete
  6. Bismillahirrahmanirrahim ..
    Alang alang liya dah bukak sesi taaruf ni, kite join lah ye ..

    Nama saya Shazrina, panggil juju je, umur 29 tahun. Seorang surirumah sepenuh masa. Asal dari Klang, berkahwin dengan orang Batu Gajah, Perak dan sekarang menetap di Saujana Utama Sg Buloh. Sangat minat memasak, tapi tak ade bakat. Huhuu. Saya ade seorang anak perempuan bernama Nur Adriana Sumayyah yang berumur 10 bulan.

    Rasanya sampai sini je kot ..kalau nak tau lebih, jom melawat blog kite kat http://shazrina08.blogspot.com ..

    ReplyDelete
  7. Kakak ni kakzakie siapa pun panggil kakak hatta bapak kakak, atuk, makcik semua sebab dah bahasakan diri kakak. Dah tua pun sebab anak sulung dah 17 tahun cucu sedara dah ramai cucu sendiri tak ada lagi eh..

    Masih kerja dan tunggu pencen 10 tahun lagi hahaha..

    ReplyDelete
  8. saya pun ada buku macam tu... masih ada simpan dalam almari kat rumah mak... bila belek balik buku tu sorang-sorang, boleh sengih macam kerang busuk, ekekeke... lagi satu saya suka kawan2 tulis ayat motivasi, selain biodata diri :)

    saya asal kelantan, hubby juga orang kelantan, ada anak tiga orang (7, 5 dan 3)... skrang sedang bercuti dengan gaji penuh... hubby jer cuti tanpa gaji, ekekkeke... saya cuma bercuti dari kerja, tapi kena baca buku semula sebab sedang belajar... skrang sedang merantau di negara orang.. sudah setahun menetap di Bradford, UK dan Insya Allah tinggal lagi dua tahun utk menamatkan pengajian... boleh panggil nur @ kak nur ( lupa pula nak bagi tau umur - hujung tahun ni saya masuk 34 thn)...

    ReplyDelete
  9. salam liya...

    akak ni dah 35 thn,anak 2 org putera,sorg lg coming soon bulan 9 ni insha Allah..
    asal perak,membesar di pahang,skrg dok klang,keje kat shah alam..

    akak ada gak buku mcm liya tu,simpan sampai sekarang..hehe

    ReplyDelete
  10. Assalammualaikum...

    MV asal labuan..menetap di sabah...iibu kepada 3 org anak..salam kenal

    ReplyDelete
  11. Assalam Liya..
    sy asal Sabah..Jauh kan?..
    tapi hubby org Melaka..hehe
    Ibu pd seorg anak lelaki nk masuk umur 3 thn..
    bekerja.. suka membaca & jalan2..
    tak reti sgt masak..uhuhu:)

    ReplyDelete
  12. buku biodata tu wina pun ade dulu..siap bercorak² bagai :)

    salam liya..wina lahir seremban tapi orang KL

    umur nak masuk 3 series tahun nie & anak dah 2

    bekerja and masih bekerja entah sampai bile ehehee

    yang lain² boleh tgk kat blog hari² :)

    ReplyDelete
  13. salam..nama blogger nealopah. Biasa kawan2 panggil sy FID. umur pun awal 30an. Tak kisah panggil sy FID @ Nealopah. Tinggal di Kuantan. Ada seorang Puteri nama Cik Bieha umur 5thn.

    ReplyDelete
  14. selamat berkenalan :)

    saya Aima, suri rumah. Ibu kepada 2 orang anak dan Insya Allah akan masuk ke 3 bulan Mei ni hi hi hi

    ReplyDelete
  15. selamat berkenalan..
    ira pun ada buku cam kak liya.
    umur baru nk masuk 30thn bln 2 ni. hehe.. klu ira pggl liya je x kisah kan?
    tggl di petaling jaya, asal selangor. anak baru sorang..
    selamat berkenalan ye..

    ReplyDelete
  16. liya,
    saya mmg tinggal kat area klang.. kota kemuning..memang dekat kot ngan liya kalau liya kata da dekat ngan GM tu..hehehe..nanti bebila bole la kita detim ke geder geder ke kan.. hehe..

    saya pulak orang johor :D
    tahun ni baru nak melangkah masuk ke alam tiga siri.. hihi..

    ReplyDelete
  17. lama tak singgah sini..
    ok.. akakni orang bota kiri perak..
    kawen ngan orang gombak..
    so dari keje kat ipoh kena pindah sini...anak ada dua orang... dua2pun perempuan... tapi tak kisahlerkan...

    ReplyDelete
  18. salam...sy suraya..sue sajoo...umo...tgh 20an je..muda lagi..kikiki..anak dua..syawal n izz..duduk di putrajaya, keje pon kat putrajaya jugak...salam kenai yee..

    ReplyDelete
  19. Salam perkenalan...Assalamualaikum...
    Bagus ada sesi taaruf sebegini...rasa rasanya, ni 1st time saya tgk blog yg ada buat entri khusus sebegini..:)

    Saya seorang bapa kepada 2 orang anak..Sekarang sudah 34 tahun 2 bulan umur :)

    ReplyDelete
  20. Eh, kita suka buku otogerap tu. Buku tu kalo yang beli punya page dia warna warni dgn warna pastel yang lembut dan gambar yang sweet2. Sape yang terlebih rajin beli buku log tebal saiz pendek, balut then tampal2 gambar artis. *err.. ke saya sorang je buat camtu? Hehe.

    Nama saya yang sebenar adalah rahsia. *poyo. Dah nama pun ice breaking tapi tak berterus terang. Panggil saya Lyd. Nak eja cemana pun ikut suka. Lid, Lead boleh belaka. Asal bunyi je. Asal Kuantan. Kawen pun dgn org Kuantan. Tinggal di PJ. Keja di KL. Sekarang dah makin tak konsisten update blog sebab ikut angin kus-pus. Lagipun dah tak byk benda nak cite. Umur 33. Anak masih di dalam perut, bakal lahir dalam sebulan lagi insyaAllah.

    ReplyDelete
  21. assalam liya..acik ada 3 hero..tapi belum ada menantu..sudah menetap dinegeri sendiri selepas berpuluh tahun juga merantau

    ReplyDelete
  22. rasanya dah komen tapi xda pula...hi salam kenal..MV sini...umur 28,,,anak 3..

    ReplyDelete
  23. salam kenal,

    boleh panggil sy muni,kutu pun boleh tp macam nama serangga plak kan?haha

    sy ibu yg bekerja,muda sikit dr akk,lahir perak,asal png n skang dok kdh.ada sorg anak umo 6taun n dlm perut ni dh 7bulan..:)

    ReplyDelete
  24. Thanks liya atas pengenalan nie...
    ummuaidan nie asal kelantan..dok fiji sekejap..nanti baliklah..dulu kerja..srkag sori umah....anak dah nak masuk dua heheh

    ReplyDelete
  25. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete
  26. ni ayut..hihihi..asal johor..25 thun ni :) salam kenal yer... ^^

    ReplyDelete
  27. Iyer lah liya. Jaman skolah dulu femes buku biodata nih. Best juga segmen mcm nih.

    Ok, nama saya Afizah, panggil fiza jer. Asal memang orang KL. Kat kg Pandan tu duduknya dulu. Tapi skang dah menetap di BAngi. Umur 30++. Masih bekerja. Ada 3 orang anak.

    ReplyDelete
  28. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete
  29. dah follow liya ..panggil aje kak ni knor..tggl di gombak..berniaga kecik2 aje..nak menempah silakan..akak ni ok dgn semua org..nak kata ramah tak juga..tapi bila dah kenal..org tu terus cerita dan nak kongsi masaalah dia..nak kak tolong bg nasihat katanya..motivasi dn sebagainya..

    tapi taklah pakar motivasi..sedia mendengar.

    ReplyDelete
  30. Dah kenal belum lagi mesra...
    Nama Roziah panggil Zie
    Asal Kedah dok Penang
    Umuq la 33 heheh 30++ dah.. heheh
    anak 3 orang

    ReplyDelete
  31. Assalam..

    Best pulak sesi taaruf ni..teringat masa study dulu..hehe

    Nama Azlina..tapi boleh panggil Lynn.
    Saya ngan habibi PJJ (perkahwinan jarak jauh)
    Anak sepasang..
    Keje gomen.
    Berblog ni sebab nak hilangkan tension berjauhan dengan habibie..hehe..salam kenal..

    ReplyDelete
  32. hai salam kenal...saya org duk panggil kak fieda jer sbb umur dh 36 pun...ramai blogger muda dari saya...org kuantan tapi menetap kt cheras..anak 3 dh..

    ReplyDelete
  33. salam ukhuwah, pcl org Perak, mamaD (wife) org Kedah...dua2 blogger..kekadang tegar dan kekadang tu ada juga datang malasnya.., pcl suka baca entri ttg kekeluargaan...

    ReplyDelete
  34. slm knl yer...
    oh kiter nih lebih kurang sebayer la kan? :)
    nice meeting u :)

    ReplyDelete
  35. Salam Liya

    Kebetulan ada taaruf ye hehe. Anyway, sy izu asal muar jhr. Berkahwin dan anak 3org. Skrg duk di London krn mengikut suami smbg belajar di sini..ok salam pkenalan..! :)

    ReplyDelete
  36. Salam Liya...

    Nama saya fadilah..baru juga follow blog Liya dalam sebulan lepas tak silap..saya asal Johor tapi sekarang menetap di KL. Saya bekerja di hospital KL. Ada 3 anak lelaki.

    Nanti saya add Liya di FB ye:)

    ReplyDelete
  37. asmekum.saya nurul asal melaka.ada 2 org anak.umur 30tahun.salam perkenalan=)

    ReplyDelete
  38. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete
  39. salam kenal dari mama3heroo..
    menetap di melaka
    umur 32thn..ehe..
    ank 3 org..hero sumenye..
    seorang surirumah
    done follow

    ReplyDelete
  40. Saya org kuala kangsar Perak...menetap di sg besar Selangor sama la ..umo dah 32 ..anak alhamdulillah sepasang ..salam kenal ;)

    ReplyDelete
  41. Mase solah dulu2 suke mintak biodata kengakawn..tapi dah hilang :(

    Cik asal sabah..Umo nak masuk 23 dah...Baru jea mndirikan rumah tangga brapa bulan lalu so belom ade chaye mate lagi..Ape2 pon salam kenal dari jauh..hihiih

    ReplyDelete
  42. Hi liya, thanks singgah blog ceqgu.....pssstt nanti duk subang bestari ek, eeeee dekat ler kita nanti hihi

    ReplyDelete
  43. Assalam Liya
    Okje asal muar, kawen ngan org muar gak...anak 3,anak pun dah besar besar mcm KZ tu...
    Pangkat senior jugaklah kalau dari segi umur....hehe..tak kisah nk panggil apa pun....okje boleh, kak pun boleh..okje , okjerr...hehe

    ReplyDelete
  44. Assalamualaikum Liya...

    sekali lagi salam perkenalan di alam maya...dan semoga dpt bertemu di alam realiti..

    skrg semua di hujung jari kan...tp saya ni kadg2 je dpt beronline..ni pun curi2 masa je BW..hehe.

    opsss melalut sudah...meh nk kenalkan diri gak, Liya bleh pggil me Zura...me orang Perak gak, from Selama,Perak..but me now staying in Penang..bermastautin di Penang dh lama, from bujang smpi la kawin..kawin dgn orang Kedah namanya Mohd Irwan...alhamdulillah mempunyai sorang zuriat bernama Mohd Aliff Irfan yg berusia 1thn 6bln...

    ZuraIwan.Co ni suka bergambar gak..then suka travelling...bercuti2 katanya..hikss..


    ermmm kalau nk kenal lebih dkt lg..meh la jengok2 blog weols...hehe...

    ReplyDelete
  45. Askm. Salam kenal. Terima kasih singgah. Boleh panggil k.rose atau ummi iman. Akak ddk rmh je jaga Iman. Asal p.klg dan menetap pun di p.klg juga. Serasi di sini ;) suami org Kelantan.

    ReplyDelete
  46. assalamualaikum qaseh...mama seorang surirumah,boleh panggil apa pun boleh mama ke ,kakak ke atau nama jer...mama berasal dr Johor hubby pun asal Johor juga anak ada 3 orang perempuan semuanya yang sulung dah berkahwin dan mempunyai seorang anak kiranya mama dah ada cucu yer...suka memasak,mengemas rumah berblogging,bershopping dll...sekarang ni menetap di skudai Johor...kalau ada masa singgahlah ke blog mama yer http://maszull.blogspot.com...

    ReplyDelete
  47. first time dtg terus kenal tuan blog. hehe.. semua mama2 je kat atas ni. ;)

    ReplyDelete
  48. salam perkenalan dari harayati@ yati
    seronok jugak camni kan...jrg2 jumpe blogger wat camni,
    singgah sini...n korek2 apa yg ada hihi....

    ReplyDelete
  49. salam kenal liya...blh lah tmbah rakan2 alam maya ni kan..jom2 folo istagram kita mrsfiza

    ReplyDelete
  50. Salam perkenalan.

    Teringat juga dahulu masa kecil, budak perempuan suka simpan biodata rakan sekelas.

    Bolehlah datang berkunjung ke blog saya untuk tip-tip berkebun di rumah.

    ReplyDelete
  51. nice day:)
    saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
    yang saya kemarin..


    bagi-bagi motivasi yaa.. :)


    http://wisataoutboundmalang.com/

    ReplyDelete