Tuesday, September 3, 2013

Back To Normal.... :)

Banyaknya cerita yang pending sekarang nie.... Semuanya still kat fikiran ni tapi nak menaip tu yang bercinta sungguh... Buka blog nie sekadar menjadi silent reader yang mana sempat liya terjah yang mana tak sempat tu minta maaf ye.... Blog ni pun dah suam-suam kuku je dengan cerita tentang Qalesya ... Sorry ye sayang ibu sibuk dan yang ye nye memang ada sedikit 'M' yang bertahta hehehe.... Tak pe mana yang sempat ibu update ye....

Hari ni Qalesya hari pertama tinggal dengan Nenek Ani dia balik... Iyalah setelah 2 bulan dia tinggal dengan Daddy dia di siang hari... Sebab sepatutnya 3 bulan Daddy kene Backup kat KLIA.. tapi disebabkan semua kerja kat sana dah siap so Daddy Qalesya back to normal balik le... Kembali kerja kat Subang Airport dan yang paling best normal shift balik... Kalau tidak selama 2 bulan nie, bila Ibu pergi kerja Daddy baru balik kerja.. bila ibu balik kerja lak Daddy dah kene pergi kerja ... So dalam situasi ni Qalesya le yang paling HAPPY sebab siang full time dia dengan Daddy malam full time dengan Ibu...Tapi tu le sian kat Ibu kan kejap je jumpa Daddy hehe... Macam biasalah bila hantar Qalesya tadi dia menangis... Dari semalam lagi dah terangkan kan kat dia kata hari ni Adeq kene tinggal dengan Nenek tapi dia boleh cakap " Tak apalah ibu, Ibu buat susu adeq siap-siap letak tepi pastu ibu buka cerita kartun adeq, adeq dok le diam-diam, pastu nanti adeq masak le nak makan... " Hahaha dengar kata nak masak tu le Ibu & Daddy geli hati mendengornya.. Iya2 je lah budak kecik nie... Cerita kat Mak kat kampung pun mak bantai gelak besar dengar dia nak masak hahaha...



Insyaallah esok harap-harap dia ok le kan... Mak suruh tingalkan dia kat kampung je... Tapi kalau tinggalkan dia kat kampung kami le kat sini yang sunyi kat sini hehehe... Qalesya suka le dia hari-hari dapat makan Nasi Ayam Atok dengan ABC Pak Uda... hehehhee

Psstt : Sebenarnya tak tahu nak tulis tajuk apa tuk post nie... HEhehe layankan je lah .. Lagi satu Aduhaiii isu terkini minyak naik 20sen lak .. Hehe pasni kita pakat naik beskal pergi keje .. Boss silalah naikkan gaji-gaji pekerja ye... :)

7 comments:

  1. 2 bulan jarang berjumpa ngn husband... klu lin menangis... =)

    ReplyDelete
  2. assalam liya..untung liya..anak kecik lagi dah nak tolong masak ..cerdik dia.
    acik dulu memang nak basikal je liya..dah keje jauh baru naik kete..nak buat camana liya..kena la terima

    ReplyDelete
  3. hihihi, comel la ayat qalesya tu... susu ibu kena buatkan, tapi ada hati nak masak sendiri... senyum panjang baca entry ni :)

    ReplyDelete
  4. tak lama lgi qalesya ada teman..
    makin montellah dia..hari2 mkn nasi ayam..atok

    ReplyDelete
  5. syukur..happy le tu bila cik hubby dah normal shift. paling happy sudah tentulah Qaleesya kan.

    hmm.. ntah le, rasanya mcm rungutan rakyat tentang minyak tu di pekakkan telinga je. ibarat mencurah air di daun keladi. sengsaranya kita la kan. bila fikir rasa benci..marah lagi lah.

    ReplyDelete
  6. wah dia nak masak yea...takpe hari ni dia nangis esok oklah tue..

    ReplyDelete