Friday, August 2, 2013

Ohhh Tidak... !!!! Qalesya Ajak Ibu Buat Kuih Raya....

Alahaiii anak dara sorang nie.... Tetiba boleh lak dia ajak suh buat kuih raya... Siap kata " Nanti adeq tolong le ibu buat kuih raya... " Hehehe ni le penangan cerita upin & ipin le ni... Tengok upin ipin sibuk tolong kak ros buat kuih semperit .... Hehehe

Bagitau kat Daddy Qalesya permintaan Qalesya ni ... Daddy macam biasa le menyokong anak kesayangan dia tue... Suruh ibu buat hehehe.... Ohh adeq ibu tak pandai le nak buat kuih raya.... Tapi tak pe lah.... Nanti kita buat biskut raya yang paling simple di dunia ye... Buat Popia NEstum cam Kak Rai buat tu ke Jadi le ye sayang Hehehe ...Popia nestum akk tu pun dah abiskan... nk kene repeat buat lagi kan kak rai hehe....   .... Tapi tengoklah kalau sempat nanti kita buat ye biskut semperit adeq tu ye... Ibu dah cakap kat opah kat kampung ... Nanti kita buat kat kampung je lah adeq...

Lama dah tak tempek gambar Qalesya kat sini.... Hehehe



22 comments:

  1. wah2.. ibu boleh ke buat kuih raya utk qalesya tu?

    ReplyDelete
  2. Kalau kakak pun Liya buat kuiih yg mudah dan senang aje...
    Itupun kena anak bantu kalau tak lagilah tak ada mood.

    ReplyDelete
  3. Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. dah besar anak dara ibu tu kann.,ehHHee

    ReplyDelete
  5. haha.. comei je dia.. layankan je la..

    p/s: yup just tmbh RM50 utk alcatel onetouch glory s2 tu. ok la tu kan.. ;)

    ReplyDelete
  6. ye la.. lama nau menghilang ke mana?

    ReplyDelete
  7. amboi comel chef2 cilik ni...
    seronok buat popiah nestum...mudah cepat

    ReplyDelete
  8. Assalam liya..anak acik yang lelaki semua pun pandai mintak mak dia buat kuih raya

    ReplyDelete
  9. Ya di buatkan dong sob kuih raya-nya :-)

    ReplyDelete
  10. KALAU TAK SEMPAT KITA TUNJUK2 AJELAH YE..

    ReplyDelete
  11. hahahahah...sungguh pintar budak-budak tuh, masih kecil belajar memasak

    ReplyDelete
  12. penangan upin ipin mmg dasyat.bukan saja budak2 suka.org tua2 pun..contohnya saya.haha

    ReplyDelete
  13. Alololo.. sweetnya nak tolong buat kuih raya. semangat ni....

    ReplyDelete
  14. best kuih popia nestum tu..
    bdk2 mesti suka..
    hehe...

    ReplyDelete
  15. maaf zahir batin, minal 'aideen wal-faezin, kullu 'Amin wa antum bi Khair..

    ReplyDelete
  16. qalesya boleh jd masterchef cilik ni.. rajin dia ye.. hehe..

    ReplyDelete