Friday, June 14, 2013

M+A+L+A+S .... !!!!!!!

Salam jumaat semua... Kejap je dah jumaat balik hehehe... Sekarang ni masa betul-betul cepat sangat berlalukan... Ya Allah malasnya sekarang nie... Apa pun tak jadi... tak pernah rasanya buat perangai gini hehe...Satu kerja rumah pun tak buat... Nak basuh kain Malas, nak sapu sampah Malas, masak pun malas... Dulu kalau rumah berselerak punyalah rimas hehe tapi sekarang ni hehehe terpaksa le Daddy Qalesya yang buat semua benda tue.. Semalam kesian kat Daddy dah la letih balik kerja lepas tu dia ada football game kat tempat kerja dia.. balik rumah kena mandikan Qalesya, Basuh kain, masak untuk dinner kami malam tadi... Ibu lak asyik tidur jer... Ya Allah tak tahu le kenapa sekarang ni asyik nak tidur jer... Doa sangat moga ini semua akan berakhir tak lama lagi... Lenguh juga badan kalau asyik tidur jer... Muntah jangan cakap le... Masuk je pa pe keluarlah balik... Fuhhhh kali ini memang dugaan betul ... Nak buat cam ne kan ... bukannya kita saje je suka-suka nak buat perangai gini... HEhehehe

Bukan setakat tuan badan je malas HP ku ni pun dah biol ... tukar hormon juga ke apa hehe ..tak tahu le kenapa dari last week lagi dia buat hal.. Kene virus ke apa ntah ... Maaple pada yg wassap/msg/ call bagai tue.. Mesti nak minta baru nie... Hehehe ada sesiapa tak yg baik hati nk adiahkan saya HP baru tak hihi  :)

26 comments:

  1. Ujian ni Liya.. Mujur juga en abe Liya tu faham. Yelah dalam tu anak dia juga. Kakak rasa masuk 4 bulan nanti ok - harap macam itulah kan..

    ReplyDelete
  2. ooo...qalesya nak dapat adik rupanya...tahniah yer..memang camtu la kan kalau mula2 tu. rasa mcm nak tidooo je. pastu bila dah ok sket plak bersemangat nak cari makanannn je pulokk..hehe

    ReplyDelete
  3. Salam Liya..
    Takperlah penangan orang yg tengah alahan camtuh..sib baek daddy qalesya rajin membantu kan..inshaallah harap2nya berakhirlah penyakit tuh tak lama lagi..:)

    ReplyDelete
  4. biasa la sue pon kengkadang malas jugak

    ReplyDelete
  5. hehehehe.. simptom2 ibu mengandung.. hehehe

    take care liya~

    ReplyDelete
  6. nampak sgt tuan blog ni tak sehat..mmg awal2 bulan kehamilan..kena tempuhlah kita..sabar ye..

    ReplyDelete
  7. hormon berubah la tu..biasalah ada baby lak dlm perutkan.. semuanya berubah... hehehe

    ReplyDelete
  8. alahai... moga smuanya beransur spti biasa..
    biasa la tu..lya pon pnh melalui fasa2 camni.. tp mujurla klo ade suami y memahamikan.. itu y paling pting

    ReplyDelete
  9. hehe..pembawakan budak tu.
    smga semuanya cpt berlalu.. smga kuat semangat..
    hehe..

    ReplyDelete
  10. Pregnant ke Liyaa? Tahniah ye. Jgn la ckp mcm tu. Itu bukan malas la. Serius. Sebab masa saya pregnant dulu, saya pun mcm tu. Cuma bezanya waktu tu belum ada anak, so kurang skit tugas suami saya. Now bila dah bersalin, dah rajin balik. As long as suami awk faham, saya rasa takde masalah tu. Jaga diri baik2 ye.

    ReplyDelete
  11. janganlah malas.. tapi nak buat camnerkan harap cepat berlalukan..

    ReplyDelete
  12. nasib hubby ringan tulang...
    dalam keadaan macam ni...semua jadi malas..

    ReplyDelete
  13. wah, saya tertinggal satu berita baik... Tahniah Liya and take care :)

    ReplyDelete
  14. biasalah tu simptom malas ni selalu melanda kebanyakkan makyong.untung juga papa qalesya rajin..

    ReplyDelete
  15. sama lah symtomnya dengan akak kalau ngandung. MALAS... asyik nak membuta je...

    mungkin baby in progrss tu memerlukan tenaga yg banyak. so kita kana rasa letih..

    ReplyDelete
  16. best nye..anak kedua dah..yang cik ne belom di bagi kesempatan nak rase sume tu...doakan cik dapat baby cepat2 ea...boleh jugak rase sume pengalman tu...

    ReplyDelete
  17. ooo tengah perubahan hormon ni... tak pe, sementara je ni.. semoga semuanya selamat nanti....

    ReplyDelete
  18. BIASA LA sis..sy pon mcm tuh aritu..skg masuk 6bln dah oke la..mula² dulu usah dikata la jenuh juga..blog n tel xtgk lama² naik muak nk muntah..itu y stop berblog..skg bru mula blik.huhuu

    ReplyDelete
  19. Hi Liya, even though my bahasa sebelum Merdeka, I enjoyed reading your this posting.
    Have a nice day, and keep a song in your heart.
    Lee.

    ReplyDelete
  20. nasib baik daddy qalesya rajin...hehehe.

    moga2 malas tu cepat berlalu ye,nak buat mcm mana pembawakan baby

    ReplyDelete
  21. Biasalah Liya...yg tak mak butung ni pun malas tak berbendung hehe

    ReplyDelete
  22. sama mcm sy dulu..apa2 masuk mulut muntah..dugaan betul

    ReplyDelete