Friday, March 15, 2013

Dia Seronok Tapi Kami Sunyi... :(

Buat kali keduanya Qalesya tinggal kat kampung... Rindunya Ibu kat Qalesya... Sunyi sepi je rumah.  Al kisahnya Selasa 12032013 Ibu & qalesya balik kampung, Pak Uda Qalesya sakit so ibu ambik 1/2 day leave bergegas kami balik ke kampung .. Daddy Qalesya ..!!! tak ikut sebab ada kerja, katanya ada kapal nak keluar. So kami balik berdua je lah... keesokkannya masa ibu nak balik subang budak kecik ni pulak tak nak balik.. Menangis nak tinggal kat kampung... Dah dimasukkan bag baju dia dalam kereta dia suruh keluar balik.. Akhirnya ibu terpaksalah akur kesian lak tengoknya... Ialah kat kampung ramai yang melayannya... ditatang bagai minyak yang penuh... Apa dia nak dapat... hehe lagipun ibu tahu adik tak puas balik kampung.. sebab kami balik pun kejap je...  lagipun kebetulan Acik Epy qalesya pun nk balik kampung sabtu nie.. nak ambik BR1M ... so tak pe lah terpaksa direlakan budak tu tinggal hehe... 



Note :: Bersedekah dengan senyuman lebih baik daripada bersedekah dengan harta kerana bersedekah dengan senyum, manusia tidak terasa terhutang apa-apa dan tidak pula terasa dihina.. 


18 comments:

  1. best duk kmpungkan..hijau aje.

    tambah ada org sayang kat baby yg comel tu..lglah best

    ReplyDelete
  2. seronoknya qalesya kat kampung ye..mesti ada kawan ramai:)

    ReplyDelete
  3. xpelah sesekali tinggal berdua gitu, ok ape hehehe

    ReplyDelete
  4. wah dh pandai nak dok kmpg taknak balik ye..klu jarang pisah dengan anak mmg rindu.macam sy dh biasa,tu pun rindu gak..:)

    ReplyDelete
  5. Sama lah ngan Anis..
    tapi setakat nih dia tak pernah lagi nak duk kampung sesorang.. lagi2 dah sekolah nih.. x leh lah ponteng sekolah.. hehehe

    ReplyDelete
  6. sunyi la kalu anak xde kat rumah kan

    ReplyDelete
  7. ish..kalau saya pun..jenuh laa mengusung rindu hihi

    ReplyDelete
  8. Lama ke Qalesya lepak kat kampung tu? :P

    ReplyDelete
  9. La, sian pula kat mama.... Dah besar la tu yea, dah pandai berenggang dengan mama.. byk2 sabar yer mama Qalisya :)

    ReplyDelete
  10. ditatang bagai minyak yg penuh ye qalesya, syok ye dok kampung ..ibu laaa terguling2 rindu kat qalesya ..huhu :D

    ReplyDelete
  11. Best lah qalesya, ramai g melayan, tapi kesian lah kat ibu...yg kerinduan ☺☺

    ReplyDelete
  12. mesti rindu sgt kan..wani xpenah g bepisah dgn qalief harap2 xkena la bpisah lama2

    ReplyDelete
  13. kata kata yg sungguh manis.

    bebudak klu balik kampung. heaven la kan. kita la yg tak sanggup pusah lelama.

    ReplyDelete
  14. seronoknya qalesya tggl kg. hehe.. sunyi ibu & daddy dia.
    aimy xnk tggl kg. kalau tgk ibu dia pakai tudung je, dia da x senang duduk.

    ReplyDelete