Wednesday, April 3, 2013

Secebis Harapan

"Secebis Harapan " Nyayian Nora.. lagu ni dimainkan kat cerita Rindu Bertamu Di Abu Dhabi.. Macam best lak lirik lagu ni... Bukan tak pernah dengar lagu ni sebelum ni tapi tak ambik pot sangat just dengar and nothing... But bila selalu diulang-ulang kat cerita RBDAD ni jadi macam syok lak halwa telinga ni menghayatinya... Dan bila diamati atau didalami lirik lagu dia tu memang TERBAEK okey... Cuba hayati sikit lirik kat bawah nie... Mendalam okeyy  :-P


Tika keheningan 
Aku bagai dibuai
Dinginnya malam yang panjang
Tika kegelapan 
Sayu unggas berdengdang
Mengubat hati yang rawan
Bagaikan dingin yang malam yang suram
Begitulah diriku diibaratkan
Dalam kesamaran Ku rempuhi ranjau
Biarpun payah ku teruskan
Siapa memandang tidakkan ku hirau
Biarkan pedih ku tahankan
Menjelmalah bintang beri daku sinaran
Semoga hatikan cekal 
Akan ku teruskan Walau harus ditelan seribu nista di tangan
Terbanglah wahai unggas bebas di awan
Agar kan tercapai sinar gemerlapan
Tuhan ku inginkan secebis harapan
Hanya padamu ku serahkan
Apakah kan ada ketulusan jiwa
Namun yang menilaiku seadaanya
Ku pasrah padamu Tuhan 



Nak dengar lagu dia pun boleh.. klik SINI yer... ^_~

10 comments:

  1. macamana eh lagunya.... yelah tengok BDAD tu pun bukan selalu hehe

    ReplyDelete
  2. best gak lagu nie..selalu gak layan kt rindu bertamu di abu dhabi..semalam dh final ekk cerita ni

    ReplyDelete
  3. yesss lagu ni memang sedap didengar pun hehe

    ReplyDelete
  4. Ha ah, mendalam lirik dia... kena cari masa tgk drama ni... best tak cerita tu?

    ReplyDelete
  5. Kakak tak mengikuti jadi tak tahulah. Tapi bila menghayati lagu ini sedap juglah...

    ReplyDelete
  6. suka jugak..sama lah selama ni tak amik pot tapi bila duk selalu dgr kat cerita RBDAD tu..tersuka pulak..kena kut dgn ceritanya..:D

    ReplyDelete
  7. thanks.. jarang tul nak dapat dengar lagu ni kat radio. sib baik ada youtube.

    ReplyDelete