Monday, April 1, 2013

Weekend Yang Serba Tak Kene... :(

Weekend hari tu Ibu & Qalesya dok rumah je lah... As usually Daddy terpaksa keje ..  Yup Daddy memang tak ada cuti asyik kerja je.. Sampaikan kekadang Qalesya cakap " daddy ni asyik kerja je " Hehehe nampak sangat anak dara saya dah besarkan... Tak pe lah Adeq nak buat macam mana Daddy kene kerja nak cari duit untuk kita sekeluarga jugakkan ^_~ .. So nak jadikan cerita sepatutnya sabtu pagi tu ibu dah promise dengan Qalesya nak pergi tengok wayang cerita THE CROODS tapiiiii  tak jadi .. Nak tahu sebab apa... Hehee sebab Qalesya ler dia bangun lambat Haha lepas tu bila ibu ajak pergi mandi dia x nak.. itu lah ini lah sampaikan ibu dah abis masak untuk lunch dia still tak mau mandi gak.. Rasanya pukul 11 lebih baru dia nak mandi.. Ibu dah cakap movie pukul 12tgh hari Deq .. Lastly cakap kat Qalesya tak payah pergi .. Cancel jer lah... Ibu dah malas dah nak pergi hehe... Nasib baik dia tak ngamuk hehe... So layan TV jer lah... Satu hari suntuk Qalesya dok layan kartun kat Astro.. pastu Kami layan tidur hehe .. Daddy balik pun lambat rasanya pukul 5 lebih kot.. Terus siap-siap Sebab liya dah cakap awal-awal nak pergi Shah Alam jap Alaaa sekali Kak Rai tak pick up phone lak... Adusssss terpaksa le pusing balik sebabnya ibu takut kang Daddy Qalesya marah lak hehe ialah dia baru balik kerja tadikan ibu dah ajak pergi keluar so terpaksa patah balik cancel..Salah Liya juga sepatutnya sebelum siap talifon terus kak rai hehe tapi tu le bukan xnak talifon takut gak kang Daddy Qalesya tu entah balik pukul berapa hehe tgk mood dia juga hehe...  Uwaaaa  akhirnya semua plan yang dah di plan pada hari sabtu semuanya tak jadi... :((  tak pe lah maybe ada hikmah le tu kot...

So ahadnya pulak... Qalesya mintak lagi sekali nak pergi tengok wayang... Ibu cakap lepas ni yer.. entah cam ne rajin lak nak masak ...Semalam masak Nasi Tomato.. 1st time buat sendiri... hahaha selama ni makan kat kedai tak pun makan kat rumah kenduri jer hehe.. Alhamdulillah menjadi ... Bila dah masak perut dah kenyang makanya malas pun datang le.. So tak jadi lagi nak pergi tengok wayang.. Walhal nak pergi tengok pun dekat je pun samaada kat CITTA MALL atau kat the Curve tu je pun... Cakap kat Qalesya postpone ye deq..Nasib baik dia ok... Cakap kat dia nnti petang nanti kita pergi Shah Alam jumpa kawan Ibu.. Dia pun okey je pun... Hehehe Good Gurl ok.. Tunggu punya tunggu sekali Daddy kata dia balik lambat... Dia kene standby sampai malam kat tempat kerja.. Adusssssss musnah segala plan... TENSION jerk kami...  hehe

So kesimpulannya .. Weekend kami serba tak kene.. Semuanya tak menjadi... Ibu & Qalesya dok rumah je lah jawabnya... :((

Pagi tadi masa hantar Qalesya kat rumah Nenek ... Dia tanya.. " Ibu, Bila nak bawa Adeq Pergi Tengok Wayang " .... .Opssss ibu ingatkan dia dah lupa rupanya dia ingat lagi .... Adusss Oklah nanti ibu try cari masa yang seswai ye Qalesya... Sori ye Sayang ... n sori jugak kat kak Rai .. asyik tak menjadi je nak pergi ke sana... ^_~

7 comments:

  1. kesian liya ngan qalesya.. sori sangat.. kebetulan adik ipar ajal kami pegi pasar malam. since dekat je akak tak bawak hs.. tgh cas lagi pun.. takpe la.. kesian kat liya la..sbb kena patah balik..

    ReplyDelete
  2. Sekali sekala, best juga lepak kat rumah bila hujung minggu... tapi bagus la Qalesya ni, langsung tak marah bil akita cancell plan... tapi janji masih dituntu tu :)

    ReplyDelete
  3. alahai kesiannyer.. memang ada masa semuanya tak jadikan... serba tak kena.. takper plan baik2...

    ReplyDelete
  4. hehehe... part call tak angkat tu yang sedih. dah kita ya ya nak pergi kan.. tak pe lah . lepak kat umah pun best.

    samalah papa budak budak ni pun kerja hari minggu. sebulan sekali je dapat cuti on sunday. huuhuuu

    ReplyDelete
  5. WEEKED KAMI YG SIBUK HUHUHUHU KEPENATAN .. SAMPAI SKRG...

    ReplyDelete