Wednesday, June 13, 2012

Budak BAIK kan... !!! ^_~


Dalam sapu tangan tue ada ais ...  :p


Apa lagi yang boleh dikatakan. 

Budak baikkan dah dapat cop kat dahi tu. 
Tu le suka sangat main dengan DADDY,
 Sampaikan dinding rumah dilanggarnya...
 Kan dah benjol jadinya.
 Kesian Qalesya. 
Tulah ibu cakap lain kali mata tue tengok depan ....
Jangan nak menonong-nonong je sampai jalan tak nampak.
Pastu dah tak dan nak BREAK ...

Pengajaran nie..!!!!  
lepas ni hati-hati yer. 

Nasib baik le cepat surut benjol tu ...
Qalesya kena je,  daddy terus cepat-cepat ambik ais ..
Nak tuam kat tempat benjol tue. 

psssttt ---- > Kejap je Qalesya melalak.. Lepas tu dia AKTIF balik.. sambung main balik, lupa kejap yang dahi dah benjol tue.... Adik...Adik.... ( sambil geleng kepala ibu mengigatkan gelagat adik nie )

20 comments:

  1. alahai shiam nyer dier... kuat betul terhantuk nmpknye tu... biasala bdk2 kan..anak kite pun prnh dpt benjol camni.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. agak kuat jugalah.. sebab bunyinya pun boleh tahan..

      Delete
  2. nampak teruk benjol tu...ala kesian dier...:)

    ReplyDelete
  3. ciannye dia... budak baik tak nangis kan... :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nangis tetap nangis PS.. tapi kejap je lah.. pas tu sambung balik.. adussss penin ibu..

      Delete
  4. Orang kata kalau budak2 tak tahu duduk diam, tandanya dia cerdik. Mudah2an ya. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amen... harapan setiap ibu gtulah.. mudah2an gitulah kakcik...

      Delete
  5. hehehe... takpe sikit je.. nanti okla tu lebamnye.. aktif la tu.. dah besar mesti pandai nanti :))

    ReplyDelete
  6. Ini mesti main kejar-kejar dgn Daddy ye... Qalesya mestilah nak lari cepat. Marah daddy Qalesya hihi... pandai pulak tu dia pegang sendiri nak tuam...

    ReplyDelete
  7. sian betul nengok dia. sampia benjol. tak poe budak pandai memang mcm tu. dia tengah explore. tuam taumkan benjol tu lelama surut le.

    ReplyDelete
  8. Biasala bdk2..anak akak pn cmtu gak..

    ReplyDelete
  9. memula je nangis bagai.. biasalah tu.. ;)

    ReplyDelete
  10. xpe..pengalaman tue..
    tp xmo la selalu..sakit tue..hee

    ReplyDelete
  11. kan dah dapat benjolan tu..semalam anak saya pun dapat gaji dah sebab lari2 bukkk kena almari... nasib baik dia tak nangis sangat.. dia bole senyum2 lagi.. tapi ada gak benjol nya..

    ReplyDelete
  12. alahai ciannya Qalesya dapat cop kat dahi tu uhuhuuu

    kalau anak girl saya, mmg jarang² dapat cop tapi anak bujang saya tu jangan cakaplah..dah lali dengan cop kat dahi tu ;-)

    ReplyDelete
  13. alala cian nyer.. hati2 next time ye gegirl

    ReplyDelete