Thursday, June 14, 2012

LAMA lagi ke... :-/



MENGHITUNG HARI DETIK DEMI DETIK 
MASAKU NANTI APA KAN ADA
JALAN CERITA KISAH YANG PANJANG 
MENGHITUNG HARI .... 

Sekarang ni dok mengira hari dengan Qalesya. KENAPA APA..!! meh baca entry yang INI yer.. Bilalah DADDY nak balik nie. Ibu oklah lagi walaupun hati tuhan je yang tahu. Kami memang tak pernah berenggang lama-lama lagi pulak jauh-jauh nie. Qalesya lagi lah malam-malam asyik sebut Daddy...Daddy.. sambil nangis lagilah ibu touching.  Dahlah kami berdua je kat rumah. Tapi seriously, ibu tak pernah rasa cam ni. Walhal bukannya tak pernah jauh dengan daddy ( paling jauh pun balik kg teluk intan je tu pun kalau daddy keje weekend je otherwise tak pernah pun hihi... ) Lepas ibu hantar daddy kat KLIA hari tue, balik je rumah terasa KOSONG jer. Kalau tidak boleh call daddy ni nak call pun tak dapat. Dok tengok jam agak-agak pukul berapa la diaorang sampai. Macam-macam perasaan ada. Sedih jangan ceritalah, airmata ni cepat je tumpahnya tak leh di bendung-bendung lagi dah. MAcam mana nak gambarkan yerk... Hmmm sampai ibu leh rasa macam dah tak ada tempat nak bergantung dah. Sebab sebelum ni ada daddy, apa-apa suruh daddy tapi sekarang ibu kene buat semuanya sendiri. Qalesya memang rapat dengan daddy. Iyalah Qalesya bila daddy kerja shift malam Daddy yang jaga dia siang memang tak hantar kat rumah mama dia. That y Qalesya memang rapat sangat dengan daddy. Baru-baru ni satu petang tu Qalesya main dengan anak-anak jiran kat rumah tu, dia jatuh. Terus dia melalak menangis dan yang paling sedih tu dia sebut daddy. Alahaiii kesian ibu tengok. Ibu tahu Qalesya rindukan Daddy. PaGi tadi masa nak hantar Qalesya rumah Nenek dia, ibu hairan tengok muka Qaleysa sedih semacam je tapi tak nangis. Ibu tnya "Adik Kenapa Nie" Dia jawab " Adik nak Daddy " .. Aduhaiii Adik Ahad ni Daddy balik ye..Adik sabar yer.  Ibu pun rindu Daddy gak sayang.


Qalesya balik dari KLIA .
Masuk rumah terus dia tolong ibu susun hanger baju dia
Tengah bersedih tue.. 


7 comments:

  1. ala kesiannya qalesya rindu daddy yer...

    ReplyDelete
  2. ala Qaleesya rindu daddy dia pulak.. sian sangt an..

    ReplyDelete
  3. sedih baca entry ni.. sebab ai tau perasaan camne bila daddy dia takde.. macam anak2 ai ler.. tetiap malam mesti tanya 'babah tak balik ke ibu..?' nak wat camne.. dah en. suami jenis kerja outstation.. ni yang kecik ni pun dah pandai menggedik manja bila babah dia ada.. hehehe..

    ReplyDelete
  4. Aloo siannya dia.. nnti ddy blik yer...

    salm knl jgk dari zie;-)

    ReplyDelete
  5. yer la kan, bila anak rindu abah selalu je sebut abah abah. tapi bila kita ni ( isteri) rindu jugak. tapi tak kan nak sebut sebut nama husband pulak.

    sabar k. ala tak lama dah. nanti balik lah tu

    ReplyDelete