Monday, January 7, 2013

Qalesya Dah Masuk TADIKA..!!!

07012013- Otw nak pergi Tadika ...
Cam ni lah peal dia... Botol susu & ucuk mesti ada

Rasanya ibu tak pernah cerita lagi pasal Qalesya dah masuk sekolah... Buat masa sekarang ni saja je cuba dulu hantar dia.. Nak tengok macam mana dia .. Ikutkan Daddy Qalesya memang tak nak hantar lagi Qalesya sekolah.. Bukan apa sebab Daddy kata " Anak Daddy kecik lagi.. Baby..Baby lagi... " Kekadang ibu pun fikir macam tu juga tapi sampai bila nak trade dia macam tu kan.. Dia kene berdikari .. Kebetulan Mama Qalesya ( Pengasuh Qalesya yang sebelum ni ) dah buka Tadika, itu yang ibu hantar nak cuba tengok Qalesya macam mana.. Sekurang-kurangnya bagi Qalesya pengalaman sebelum masuk tadika yang sebetulnya... lagipun kebetulan cikgu tadika tu pernah mengasuh Qalesya.. Tau sangat perangai Qalesya... Dia yang suggest suruh hantar Qalesya.. Ikutkan ibu ok je.. tp tu lah Tadika tu jauh dari rumah.. Kat Kampung Jawa. !! Nanti ibu cerita selanjutnya.. Tengok sampai hujung bulan satu ni .. If dia ok carry on lah.. kalau tidak kita fikir cara lain.. Ibu tak nak paksa dia sebab umur dia baru 3thn ( ikut tahun 4thn tapi Qalesya lahir hujung tahun) .... Lagipun Qalesya ni kejap nak sekolah kejap tak nak sekolah... Ikut suka dia jer...


Psst : Ada cerita lucu 1day Qalesya kat sekolah... Nanti Ibu Cerita .. Stay Tune Okey... Next Entry ye... ^_~

12 comments:

  1. HAHAHA... sama mcm Amirul dulu. setia ngan botol susu

    ReplyDelete
  2. Hihihi..Qalesya bawak botol susu ke gi tadika? Hope dia ok pada hari pertama nya ni...anak saya pun hari ni, 1st day dia ;)

    ReplyDelete
  3. hehe..lucu betol kalo kisah anak2 ni..

    makin comel blog die..suker!

    ReplyDelete
  4. Tak kisahlah Liya. Kalau dia suka biarkan dia pergi kalau dia tak suka jgn paksa itu yg terbaik. SO niat nak hantar teruskan cuma kalau dia malas nak pergi sekolah jgn paksa.

    ReplyDelete
  5. eh, mana boleh minum susu dalam botol.. hihihi. dah besar kan.

    ReplyDelete
  6. hehehe sama ngan mek merah nurul..ngan botol tak leh lepas..dah 4 tahun dah tahun nie

    ReplyDelete
  7. samalah dgn anak queen liya.. g school dgn botol dgn bucuk dia.. seb baik bila g school bucuk tu nak disarungkan.. masuk je kereta lps balik school sarung pun dah kena tanggal... ;)

    p/s: siapa editkan template blog ni eh? Queen pun nak buatlah... ;)

    ReplyDelete
  8. kg.jawa?rumah kat mana?rumah akak dekat jg dgn kg.jawa tu..sama umur dgn anak akak la lahir hjg tahun jg,

    ReplyDelete