Thursday, September 13, 2012

My Girl .. :: 1st Appointment With Dentist ::

Assalammualaikum... 

Semalam tak bersiaran sebab Ibu Qalesya ni cuti ... So nak pergi melawat blog-blog kawan ibu pun memang   tak kesampaianlah.. Insyaallah lepas ni Ibu Qalesya ni melawat semua yer... ^_~

Di jadikan cerita semalam secara tak sengaja Ibu & Daddy bawa Cik Qalesya ni pergi Klinik Pergigian Klang. Qalesya memang tak pernah langsung check gigi dia.. Alhamdulillah segala urusan dipermudahkan.. Pergi pun dah tengahari, kebetulan orang pun tak ramai.. Nurse kat situ pun semuanya bagus-bagus belaka.. 

Proses pendaftaran yang paling senang ..
Dokumen yang diperlukan IC ibu & mykid Qalesya...
Pastu terus tunggu turn ..

7 orang je lagi...
Tapi rasanya tak sampai setengah jam dah sampai giliran Qalesya 


Macam-macam gelagat dia sementara nak tunggu turn ... 

Masuk je .. Risau gaktakut Qalesya tak nak duduk..
Rupanya Qalesya ok jer.. steady jer die ..
Doktor pun bagus, dia cakap gigi Qalesya cantik..
Siap doktor tu hulur jari tanda promise tak sangka lak dia sambut.. .

Qalesya keluar je dari bilik nie..
Punyalah dia suka....

Psst :  Kami tak kene bayar apa-apa pun.. Free... !!! Terima Kasih Kerajaan Malaysia... ^_~


lihat gigi saya cantik tak??
hehehehehe


20 comments:

  1. Agaknya semua klinik pergigian kerajaan punya 'rekabentuk dalaman' yang sama. Minggu lepas kakcik ke KP Cheras Baru nampak macam dalam gambar di atas juga. :)

    ReplyDelete
  2. berani la qalesya.camne nak wat anak saya penakut sgt. jumpa doktor biasa pun taknak.apatah lg dr gigi

    ReplyDelete
  3. good girl Qalesya.. jaga gigi elok2 tau.. (^_^)

    ReplyDelete
  4. kecik2 dah jumpa dentist..sukalah..cantik gigi budak comel nih

    ReplyDelete
  5. wah.. beraninya dia. kalau anak akak le, sebut je dentist pun dah kecut perut. Mungkin sebab ibu dia pun kecut perut gak kot. ngeee...

    memang cantik gigi Qaleesya.

    ReplyDelete
  6. wahh mmg cantikla gigi qalesya..sy pun belom pernah bawak anak gi checkup gigi..harus buat jugak la pasni ..:)

    ReplyDelete
  7. Mmg bersih jer gg dia... Tp baguih la anak dara ni.. Berani jumpa dentist...

    ReplyDelete
  8. bagus nye ...saya pon takut jumpa doktor...hee...nway,,thanx singgah..^__^..done follow jugak..

    ReplyDelete
  9. Senyumnya manis sekali, dan giginya tampak putih bersih.

    ReplyDelete
  10. bagusnya dia! kena reward tu..gd girl.

    ReplyDelete
  11. Baiknya Qalesya.. Tak takut jumpa dentist. Untung awk. Sbb tak perlu susah2 pujuk dia. Nanti senang lenkali kalo nak bawak gi jumpa dentist lagi.

    ReplyDelete
  12. wahh berani lah dia.kalo qaira berani cmni kan bestt.hehee

    ReplyDelete
  13. steady jek dia ek...kalau auntie yang ketar lutut..hehehe

    ReplyDelete