Tuesday, September 18, 2012

Nak MOTOR... :: TETIBA ::: hahahaha

Tadi buat pertama kalinya ibu & daddy berdating makan lunch bersama-sama.. Dah macam orang tengah di lamun cinta lak.. ialah pagi bersama, tengahari pun bersama... balik nanti pun sama... hehee sejak daddy dah kerja kat subang ni makin keraplah kami berdating.. Kesian Qalesya... kan best kalau qalesya pun ada kat sini boleh lah keluar sama dengan ibu & daddy.. Nanti tahun depan ibu nak hantar Qalesya sekolah kat area sini jer lah... bolehlah tengahari ibu & daddy ambik qalesya pastu hantar kat rumah pengasuhkan... Kalau ikutkan niat ibu memang cam tu lah next year... mudah2an Allah permudahkan semuanya...

Tadi masa makan lunch dengan daddy sempatlah cerita pasal motor.. Ialah kalau daddy pergi kerja naik motor save sikit duit minyak, tol pun tak yah bayarkan... zaman sekarang ni semuanya duit.. so kenelah pandai-pandai berjimat. Kalau tidak haram dapat nak menyimpan.. Bila dapat gaji jer macam air keluarnya hehehe cepat je abis... mana tak nya bayar kereta, rumah dll.. hmmm nak juga cari sebiji motor nie. Tadi saja jer pergi search kat mudah.com ingat nak cari motor secondhand yang harganya berpatutan tapi asal tanya jer mesti kata dah jual hehehe.. tak pe lah bukan rezeki kami ler tue.. hahahaha

Ada tak siapa2 yang diantara rakan-rakan blogger yang disayangai ni rasa nak jual motor dia hahahaha angkat tangan hehehe... ialah daripada tak digunakan bolehlah jual dengan kami nie haaa... janganlah mahal-mahal yer... hahahhaha

9 comments:

  1. moto mmg penting utk jadikan kenderaan kedua..sbb lebih jimat dan cepatkan masa :)

    ReplyDelete
  2. boleh bercinta2 balik kan.. hehehehehe..(^_^)
    nak beli motor ker? bagus beli yang 1st hand...

    ReplyDelete
  3. motor mmg save ....then x sgkut dlm jammed...

    ReplyDelete
  4. suka ngan motor gak. parking senang. tak yah bayar parking pun. then kalau naik motor ngan hubby rasa mcm zaman cinta dolu doulu plak.

    dekat je ngan dia. peluk peluk pun tak kisah ar...naik ereta tak leh peluk peluk. tak dapat 8 kali peluk sehari. 2 kali peluk pun dah ok kan.. kan..

    bukankah peluk suami/isteri tu dapat menbgurangkan risiko sakit mental.

    ReplyDelete
  5. betulla dgn motor leh jimat masa dan wang kan..:)

    ReplyDelete
  6. Dah lama tak naik motor, rasa gayat pulak. :)

    ReplyDelete
  7. moto wajib ada. memang guna selalu... hubby pun pi kerja nik moto...

    ReplyDelete
  8. ala... Queen baru je jual moto tau... hubby beli moto baru.. moto lama tu pun masih baru lg.. huhuhu lambat la plak baca entry ni... :)

    ReplyDelete